Chlebek bananowy jest to o tyle fajny wypiek, że można traktować go jako chleb z dodatkiem powideł lub jak ciasto do kawy. Chlebek jest zdecydowanie zdrowszą wersją tradycyjnego ciasta między innymi dlatego, że nie zawiera cukru- słodzony jest bananami 🙂 Ciasto jest delikatne, z wierzchu chrupiące i wilgotne w środku. Jest to jedyne „ciasto” do którego wracam najczęściej.

Do przygotowania chlebka POTRZEBUJECIE:
✔ 3 jaja
✔ 2 większe banany
✔100g mąki owsianej (u mnie zmielone płatki)
✔1 łyżeczka proszku do pieczenia
✔ 1 łyżka masła orzechowego
✔ 2 łyżki oleju kokosowego
✔ kilka sztuk orzechów włoskich

Wszystkie składniki oprócz orzechów dokładnie blendujemy i przelewamy do formy. Do masy dodajemy orzechów włoskich i pieczemy 40 minut w 180
Gotowe 😉

Smacznego! 😉