Gnocchi z indykiem, szpiankiem i suszonymi pomidorami skropione oliwą truflową, która ma bardzo aromatyczny i ciekawy smak oraz zapach. Oliwa truflowa świetnie podkręci smak dania i rozbuja kubki smakowe. Jest to ostatnio moje odkrycie, świetnie smakuje jako dodatek do dań a szczególnie pizzy. Gnocchi z indykiem jest to ekspresowe i łatwe w przygotowaniu danie. Idealnie sprawdzi się dla osób które nie mają czasu na gotowanie, a na dodatek smakuje rewelacyjnie! No to co, zabieramy się za przygotowanie?

Do przygotowania potrzeba:
około 250g fileta z indyka ( można zastąpić również kurczakiem)
8-9 sztuk suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku|
garść świeżego lub mrożonego szpinaku
500g ugotowanych gnocchi
3 łyżki oliwy truflowej
sól, pieprz, chili, zioła prowansalskie
olej do smażenia

  1. Filet z indyka kroimy w kostkę i dodajemy sól oraz pieprz.
  2. Czosnek siekamy a suszone pomidory kroimy w paski.
  3. Gnocchi gotujemy w osolonej wodzie tak, jak wskazane na opakowaniu.
  4. Na rozgrzanej patelni na oleju podsmażamy indyka.
  5. Gdy indyk się lekko przesmaży dodajemy czosnek oraz suszone pomidory.
  6. Całość chwilkę przesmażamy i dodajemy liście szpinaku. Smażymy dwie- trzy minuty.
  7. Następnie dodajemy ugotowane gnocchi i doprawiamy do smaku.
  8. Mieszamy i dodajemy oliwę truflową.

Gnocchi z indykiem sprawdzi się świetnie jako szybki i pyszny obiad!

Smacznego! 😉

Nie masz pomysłu na deser? Przychodzę z pomocą! Mam dla Ciebie pomysł na pyszne i ekspresowe w przygotowaniu CIASTO Z DYNI koniecznie wypróbuj te ciasta, wiem że z pewnością Ci posmakują, szczególnie że mamy sezon na dynię!

Zapraszam do sekcji SZYBKIE OBIADY aby zainspirować się przepisami na pyszny obiad z prostych składników, który wykonasz w kwadrans. Zaskocz swoich bliskich pysznym daniem, które zostanie w Twoim menu na stałe!

Możesz również skorzystać z moich książek kulinarnych ” Zdrowo w 15 minut” i „Zdrowo w 15 minut. Obiady”. Zanjdziesz w nich pomysły na pyszne, szybkie w przygotowaniu dania z ogólnodostępnych składników. Książki dostępne są stacjonarnie w Empiku a także w wielu księgarniach internetowych.

W książce znajdziesz wyliczoną kaloryczność porcji z podziałem na makroskładniki.

Dodatkowo w książce znajdziesz:

  •  kaloryczność każdej potrawy z podziałem na makroskładniki,
  •  listę porad żywieniowych i trików kulinarnych, które ułatwią ci pracę w kuchni,
  •  zdrowe zamienniki popularnych produktów,
  •  przydatne informacje o ziołach i przyprawach, z których warto korzystać

Druga książka natomiast jest inspirowana kuchniami świata.

Jaka jest twoja ulubiona kuchnia? Włoska? Polska? A może też azjatycka? Przenieś się do innego kraju, nie opuszczając mieszkania, i zasmakuj w pysznych potrawach, które wykonasz ekspresowo z prostych i ogólnodostępnych składników.

Nie masz czasu na gotowanie? Chcesz się zdrowo odżywiać i nie rezygnować przy tym ze smacznych posiłków? Ta książka jest dla ciebie!

Więcej codziennych inspiracji znajdziesz również na moim Instagramie oraz Facebooku a także na Pintereście  Zapraszam! 🙂

Summary
Published On