Pizzerinki na cieście francuskim

Jakie to było dobre! Uwaga nie jest to do końca fit przepis ( ciasto francuskie) aaale jako weekendowy grzeszek, dla nas, dla gości nada się w sam raz!
Pizzerinki, no kto ich nie kocha?
Te z ciasta francuskiego, są mięciutkie, soczyste i rozpływające się w ustach.
Wystarczy zrobić, lub kupić (z dobrym składem!) ciasto francuskie. Pokroić na 6 małych prostokątów. Posmarować sosem pomidorowym z przyprawami, zagiąć delikatnie boki do wewnątrz. Na każdy kwadracik ułożyć ulubione składniki (u mnie: salami, pomidor, cebulka, kukurydza, mozzarella, sól, pieprz, zioła prowansalskie)
Zapiekamy je w piekarniku nagrzanym do 210° góra/dół- około 15-20 minut.
Gotowe 🙂
TEMU NIE DA SIĘ OPRZEĆ! ❤

Smacznego ! 😉

Marta Maciurzyńska

Marta Maciurzyńska

autor