TOFUCZNICA- Jak pierwszy raz usłyszałam tę nazwę to się zaśmiałam. Brzmi komicznie, nie ? Tofucznica czyli inaczej jajecznica z tofu, wbrew pozorom smakuje naprawdę świetnie! Grunt to dobrze ją doprawić do smaku i kolacja (albo śniadanie) rewelacja! Idealnie sprawdzi się dla osób, które nie jedzą mięsa i są weganami.

Do przygotowania tofucznicy POTRZEBUJECIE:
pół kostki tofu naturalnego
oliwa z oliwek
garść szpinaku
kilka sztuk pomidorków koktajlowych
sól, pieprz, kurkuma, papryka wędzona

Na oliwie podsmażamy pomidorki i szpinak. Dorzucamy pokruszone tofu i doprawiamy do smaku. Smażymy 3-4 minutki i gotowe. Podajemy z grzankami z awokado. Przygotowanie ekspresowe, odkryte nowe smaki, być może tofucznica na stałe zagości w waszym menu?

Smacznego! 😉