ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU I MARCHEWKI
Ten krem robi się niezwykle ekspresowo, ponieważ jest z mrożonek.
Tak, nie ma w tym nic złego 🙂
Akurat nie miałam pomysłu na obiad, patrzę do zamrażarki groszek z marchewką, zwykły groszek. Idealnie będzie PYSZNY krem.
Krem z zielonego groszku to naprawdę petarda!

POTRZEBUJECIE:
450 g mrożonego groszku
450 g mrożonego groszku z marchewką
750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
2 ząbki czosnku
1 cebula
oliwa z oliwek
sól , pieprz, gałka muszkatołowa, papryka słodka, papryka wędzona, odrobina chili

W większym garnku na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę wraz z czosnkiem. Gdy nam się lekko zeszkli dodajemy mrożonki i przesmażamy chwilkę dodając przyprawy. Wlewamy bulion i zagotowujemy. Gotujemy około 5 minut. Blendujemy całość i podajemy z jogurtem naturalnym, świeżym tymiankiem i opcjonalnie chili.

Krem z zielonego groszku i marchewki smakuje rewelacyjnie. Został przygotowany niezwykle ekspresowo. Sprawdzi się idealnie dla tych, którzy nie mają czasu na spędzanie czasu w kuchni oraz dla tych którzy za zupami nie przepadają.

Wypróbujcie również te zupki krem: