Idealne śniadanie na słodko dla miłośników pinacolady i słodkich śniadań. Jest to BUDYŃ OWSIANY A’LA PINACOLADA
To jest totalnie przepyszne połączenie, warto spróbować.
Do przygotowania owsianki POTRZEBUJECIE:
Na jedną porcję:
4 łyżki zblendowanych/zmiksowanych płatków owsianych
łyżeczka siemienia lnianego ( można pominąć)
1 łyżeczka miodu lub erytrytolu
szklanka mleka u mnie 2%
jako dodatki: plaster świeżego ananasa, słodka pasta kokosowa a tą posypką jest zmielona pestka awokado 🙂
Do małego rondelka wlewamy mleko, podgrzewamy, dodajemy płatki owsiane, siemię lniane, erytrytol i energicznie mieszamy. Owsianka powinna być gotowa w 1-2 minuty i mieć konsystencję budyniu.
Wykładamy do miseczki.
Dodajemy ananasa, polewamy pastą kokosową i dodajemy miodu, jeśli używamy zamiast erytrytolu. Budyń owsiany a’la pinacolada to świetna alternatywa dla urozmaicenia śniadań.
Smacznego! 😉