Budyń owsiany

Dla tych którzy kochają owsianki, tradycyjne owsianki, koniecznie muszą wypróbować ten przepis na BUDYŃ OWSIANY. To jest najlepsze śniadanie jakie można sobie wymarzyć 😉 Budyń znacznie różni się smakiem od tradycyjnej owsianki, moim zdaniem jest o niebo lepszy!

Do przygotowania owsiankiPOTRZEBUJECIE:
4 łyżki zblendowanych/zmiksowanych płatków owsianych
1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego (można pominąć)
łyżeczka miodu lub syropu klonowego
szklanka mleka
jako dodatki: masło orzechowe oraz pół banana

Do małego rondelka wlewamy mleko, podgrzewamy, dodajemy płatki owsiane i siemię lniane, energicznie mieszamy. Owsianka powinna być gotowa w 1-2 minuty i mieć konsystencję budyniu.
Wykładamy do miseczki.
Dodajemy łyżeczkę masła orzechowego, miód, pół banana i dekorujemy płatkami migdałowymi
Kto jeszcze nie miał okazji próbować przepisu na budyń owsiany z bananem i masłem orzechowym, mocno zachęcam. To moje ulubione śniadanie na słodko!

Smacznego! 😉

Spróbuj też owsianki w innej wersji :

Marta Maciurzyńska

Marta Maciurzyńska

autor