
Tortellini z domowym pesto szpinakowym i kawałkami suszonych pomidorów oraz dodatkiem mozzarelli to pomysł na niezwykle pyszne danie. Wykonacie go ekspresowo!
Danie przygotujesz w 10 minut, a pesto szpikanowe możesz wykorzystać nie tylko do pierożków, ale też do innych dań. Danie to, sprawdzi się świetnie dla zabieganych i dla tych, którzy nie lubą długo stać w kuchni.
Do przygotowania dania potrzebujecie:
Składniki na PESTO:
100 g szpinaku
kilka listków bazylii
60 ml oliwy z oliwek
garść orzechów nerkowca
kawałek sera, najlepiej parmezanu, ale może być też żółty
ząbek czosnku
sól pieprz chilli
Całość blendujemy i gotowe!
Pozostałe składniki:
400g pierożków tortellini ( smak wedle waszych preferencji)
kawałek sera mozzarella
kilka sztuk suszonych pomidorów
chili
- Tortellini gotujemy w osolonej wodzie jak wskazane na opakowaniu.
- Następnie wykładam je na talerz, dodajemy dwie-trzy łyżki pesto i kawałki mozzarelli oraz suszonych pomidorów.
- Całość dokładnie mieszamy i gotowe!
Spróbujcie koniecznie. Tortellini z pesto szpinakowym to świetne i szybkie danie w sam raz jak baruje nam czasu, a mamy ochotę na pyszny obiad!
Oczywiście, jest to jedno z moich ulubionych dań.
Smacznego! 😉
Więcej codziennych inspiracji znajdziesz również na moim Instagramie oraz Facebooku a także na Pintereście Zapraszam! 🙂
Nie masz pomysłu na obiad? Przychodzę z pomocą! Mam dla Ciebie pomysł na pyszną i ekspresowy w przygotowaniu POMIDOROWY KURCZAK CURRY koniecznie wypróbuj to danie z pewnością Ci posmakuje!