Tortellini z pesto szpinakowym

Tortellini z domowym pesto szpinakowym i kawałkami suszonych pomidorów oraz dodatkiem mozzarelli to pomysł na niezwykle pyszne danie. Wykonacie go ekspresowo!
Danie przygotujesz w 10 minut, a pesto szpikanowe możesz wykorzystać nie tylko do pierożków, ale też do innych dań. Danie to, sprawdzi się świetnie dla zabieganych i dla tych, którzy nie lubą długo stać w kuchni.

Do przygotowania dania potrzebujecie:

Składniki na PESTO:
100 g szpinaku
kilka listków bazylii
60 ml oliwy z oliwek
garść orzechów nerkowca
kawałek sera, najlepiej parmezanu, ale może być też żółty
ząbek czosnku
sól pieprz chilli
Całość blendujemy i gotowe!

Pozostałe składniki:
400g pierożków tortellini ( smak wedle waszych preferencji)
kawałek sera mozzarella
kilka sztuk suszonych pomidorów
chili

  1. Tortellini gotujemy w osolonej wodzie jak wskazane na opakowaniu.
  2. Następnie wykładam je na talerz, dodajemy dwie-trzy łyżki pesto i kawałki mozzarelli oraz suszonych pomidorów.
  3. Całość dokładnie mieszamy i gotowe!


Spróbujcie koniecznie. Tortellini z pesto szpinakowym to świetne i szybkie danie w sam raz jak baruje nam czasu, a mamy ochotę na pyszny obiad!

Oczywiście, jest to jedno z moich ulubionych dań.

Smacznego! 😉

Więcej codziennych inspiracji znajdziesz również na moim Instagramie oraz Facebooku a także na Pintereście  Zapraszam! 🙂

Nie masz pomysłu na obiad? Przychodzę z pomocą! Mam dla Ciebie pomysł na pyszną i ekspresowy w przygotowaniu POMIDOROWY KURCZAK CURRY koniecznie wypróbuj to danie z pewnością Ci posmakuje!

Marta Maciurzyńska

Marta Maciurzyńska

autor