Bezglutenowe gofry z mąki z ciecierzycy wyszły delikatne, chrupiące i niesamowicie pyszne w smaku.
Nie wiedziałam czego można się spodziewać po tej mące, ale jestem mega pozytywnie zaskoczona. GOFRY nie różnią się wiele od „zwykłych” gofrów.

PRZEPIS NA 2 GOFRY:
✔4 łyżki mąki z ciecierzycy 
✔1 jajko
✔pół łyżeczki proszku do pieczenia
✔łyżka syropu klonowego/ erytrolu
✔60g mleka (1/4 szklanki)
✔łyżeczka oleju kokosowego

Wszystkie składniki dobrze ze sobą mieszamy.
Gofrownicę smarujemy olejem, najlepiej za pomocą pędzla lub olejem w sprayu i bardzo mocno ją nagrzewamy. Wlewamy masę i pieczemy jak wskazuje gofrownica. Należy pamiętać, że każda jest inna. Ja trzymam troszkę dłużej niż zalecane. Ok 7 min.
Podaję z bananem, mango, płatkami migdałowymi, syropem klonowym i pysznym zdrowym kremem czekoladowo-orzechowym ❤

Smacznego! 😉