Szybki przepis na makaron ryżowy z papryczkami padron
Makaron ryżowy z papryczkami padron czyli kolejne pyszne, szybkie danie, które zaskoczy was smakiem :)) Papryczki padron są łagodne w smaku i je się je z pestkami ale bez ogonków.
Smakują fantastycznie podane z makaronem ryżowym, ponieważ jest on lekki i bezglutenowy to i dobrze przyswajalny przez nasz organizm.
Do przygotowania potrzebujecie:
200g makaronu ryżowego
250g papryczek padron (opakowanie)
Pół papryki żółtej
10-12 sztuk pomidorków koktajlowych
Ząbek czosnku
Kawałek sera mozzarella
Sól, pieprz, chili, sos sojowy, Olej
- Makaron gotujemy jak na opakowaniu, nastepnie przelewamy go zimną wodą.
- Na niewielkiej ilości oleju podsmazamy umyte i osuszone papryczki w całości do momentu aż delikatnie zbrązowieją.
- Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę podsmażamy.
- Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Dodajemy posiekany czosnek, mieszamy a następnie pokrojone pomidorki koktajlowe.
- Wszystko razem chwilę dusimy i dodajemy makaron.
- Doprawiamy sosem sojowym, solą i pieprzem.
- Na koniec całość posypujemy pokruszoną mozzarellą.
Makaron ryżowy z papryczkami padron jest gotowy!
Smacznego! 😉
Zapraszam do sekcji FIT SŁODKOŚCI gdzie z pewnością można się zainspirować przepisami na pyszne i szybkie słodkie przekąski w zdrowszej wersji! Zaskocz swoich bliskich pyszną słodką przekąską!
Godne uwagi bedą również MINI PĄCZKI Z RICOTTY które przygotujecie w 15 minut!
Więcej codziennych inspiracji znajdziecie na moim Instagramie oraz Facebooku 🙂