Szybki przepis na makaron ryżowy z papryczkami padron

Makaron ryżowy z papryczkami padron czyli kolejne pyszne, szybkie danie, które zaskoczy was smakiem :)) Papryczki padron są łagodne w smaku i je się je z pestkami ale bez ogonków.
Smakują fantastycznie podane z makaronem ryżowym, ponieważ jest on lekki i bezglutenowy to i dobrze przyswajalny przez nasz organizm.

Do przygotowania potrzebujecie:
200g makaronu ryżowego
250g papryczek padron (opakowanie)
Pół papryki żółtej
10-12 sztuk pomidorków koktajlowych
Ząbek czosnku
Kawałek sera mozzarella
Sól, pieprz, chili, sos sojowy, Olej

  1. Makaron gotujemy jak na opakowaniu, nastepnie przelewamy go zimną wodą.
  2. Na niewielkiej ilości oleju podsmazamy umyte i osuszone papryczki w całości do momentu aż delikatnie zbrązowieją.
  3. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę podsmażamy.
  4. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  5. Dodajemy posiekany czosnek, mieszamy a następnie pokrojone pomidorki koktajlowe.
  6. Wszystko razem chwilę dusimy i dodajemy makaron.
  7. Doprawiamy sosem sojowym, solą i pieprzem.
  8. Na koniec całość posypujemy pokruszoną mozzarellą.
    Makaron ryżowy z papryczkami padron jest gotowy!

Smacznego! 😉

Zapraszam do sekcji FIT SŁODKOŚCI gdzie z pewnością można się zainspirować przepisami na pyszne i szybkie słodkie przekąski w zdrowszej wersji! Zaskocz swoich bliskich pyszną słodką przekąską!

Godne uwagi bedą również MINI PĄCZKI Z RICOTTY które przygotujecie w 15 minut!

Więcej codziennych inspiracji znajdziecie na moim Instagramie oraz Facebooku 🙂