Owsianka z brzoskwinią i orzechami nerkowca to zdrowy i pożywny posiłek. Warto taką michą rozpocząć swój dzień. Wiecie co sprawia, że moja owsianka jest wyjątkowo pyszna? Pewnie większość osób które mnie śledzi już to wie, ale dla tych co jeszcze nie odwiedzali mojej strony mówię: zblendowane/ zmielone płatki owsiane! Owsianka smakuje o niebo lepiej niż klasyczna. Przypomina taką kaszkę na mleku z dzieciństwa. Hit Instagrama! Większość z was zamieniła klasyczną na budyń owsiany i to zmieniło zupełnie wasze podejście do owsianki, z czego się bardzo cieszę 😉
Sama nie przepadam za tradycyjną owsianką i od teraz nie wyobrażam sobie inaczej zjeść owsiankę niż tak.

Do przygotowania owsianki potrzebujecie:
40 g zblendowanych płatków owsianych/ zmiksowanych na sucho
1 łyżeczka siemienia lnianego 4 g
łyżeczka miodu 8 g
szklanka mleka 200 g
garść orzechów nerkowca
polowa brzoskwini 81 g
cynamon (na oko)

W małym rondelku podgrzewamy mleko po chwili dodajemy płatki owsiane i energicznie mieszamy. Owsianka powinna być gotowa w 1-2 minuty 🙂
Dodajemy brzoskwinię, miód, orzechy nerkowca i cynamon. Kto jeszcze nie jadł, musi koniecznie spróbować! Owsianka z brzoskwinią i orzechami nerkowca to ciekawe i pyszne połączenie.

Sprawdź jeszcze budyń owsiany czekoladowy, to dopiero hit: https://zdrowow15minut.pl/czekoladowy-budyn-owsiany/

Smacznego! 😉