Pizza na patelni ze szparagami to odkrycie zdrowej, ekspresowej wersji pizzy. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji spróbować pizzy w takim wydaniu, to lećcie do kuchni ponieważ przygotujecie ją w 10 minut! W smaku jest rewelacyjna!

Do przygotowania pizzy POTRZEBUJEMY:
50g mąki orkiszowej
1 jajo
niecała łyżeczka proszku do pieczenia
sól, pieprz, zioła prowansalskie
30g mleka

Całość ze sobą łączymy, wrzucamy na rozgrzaną patelnię posmarowaną oliwą lub olejem.
Smażymy około 3-4 minuty. Następnie przekładamy na drugą stronę smarujemy przecierem pomidorowym z dodatkiem ziół lub keczupem z cukinii. Przepis tu:https://zdrowow15minut.pl/keczup-z-cukinii/
Dodajemy składniki u mnie : szparagi grillowane, szynka parmeńska, papryka, pomidorki koktajlowe, mozzarella. Składniki oczywiście wedle uznania ( fajną opcją jest dodanie to co mamy w lodówce tzw. czyszczenie lodówki z resztek) Smażymy na małym ogniu do momentu roztopienia się sera (około 5 minut) Doprawiamy mieszanką suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem oraz dekorujemy rukolą.

Pizza na patelki jest meeega pyszna i szybka w przygotowaniu. Spróbuj zachwycić swoich domowników, uwierz mi nazwą cię mistrzem gotowania!

A jak chcesz czegoś więcej koniecznie spróbuj pizzy na tortilli: https://zdrowow15minut.pl/pizza-na-tortilli/ równie pyszna i szybka w przygotowaniu. A do tego znacznie bardziej FIT niż standardowa 🙂

Smacznego! 🙂