Placuszki bananowe z masłem orzechowym


Zdrowe, pyszne i szybkie w przygotowaniu placuszki bananowe z masłem orzechowym, to świetna propozycja na słodkie śniadanie. Połączenie banana z masłem orzechowym to niesamowita uczta dla podniebienia. Placuszki idealnie sprawdzą się na drugie śniadanie do pracy czy jako zdrowe słodkie śniadanie dla malucha.

Do przygotowania placuszków potrzebujemy:
✔1 banan
✔1 jajko
✔3 łyżki zblendowanych płatków owsianych
✔ 1-2 łyżki mleka
✔szczypta proszku do pieczenia
✔ pokruszone orzechy

Wszystkie składniki razem ze sobą zblendować. Do masy dodać orzechy, wylać kształt placuszka na rozgrzaną, polaną olejem patelnię i smażyć po 3 min z każdej strony.
Placuszki polać na końcu masłem orzechowym lub migdałowym i udekorować bananem.

Smacznego! 😉

Marta Maciurzyńska

Marta Maciurzyńska

autor