Quesadilla z awokado dodatkiem warzyw i ciągnącą się mozzarellą to pyszny fast food w zdrowszej wersji. Quesadillę można zrobić na śniadanie, obiad, kolację a nawet jako przekąskę na imprezę, aby zachwycić swoich gości.
Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Także, zabieramy się do gotowania!
Do przygotowania dania POTRZEBUJECIE:
2 placki tortilli
1 awokado
kilka plastrów mozarelli
sól, pieprz, chilli, przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
szpinak kilka listków
oliwki kilka sztuk
papryka słodka
czerwona cebula
Jeden z placków smarujemy wcześniej rozdrobnionym awokado z dodatkiem soli, pieprzu i cytryny. Układamy tortillę na suchej patelni.
Następnie dodajemy resztę składników, warzywa i przyprawiamy do smaku. Na wierzch układamy liście szpinaku i posypujemy bazylią.
Przykrywamy drugim plackiem tortilli i smażymy pod przykryciem na małym ogniu około 3 minuty. Przekładamy nasz placek na drugą stronę, najlepiej to zrobić za pomocą dużego talerza. Drugą stronę również smażymy około 3 minuty pod przykryciem tak aby lekko się zarumieniła.
Polecam serdecznie wypróbować przepis, quesadilla z awokado jest prosta i pyszna!
Zapraszam do sekcji FIT SŁODKOŚCI gdzie z pewnością można się zainspirować przepisami na pyszne i szybkie słodkie przekąski w zdrowszej wersji! Zaskocz swoich bliskich pyszną słodką przekąską!
Więcej codziennych inspiracji znajdziesz również na moim Instagramie oraz Facebooku a także na Pintereście Zapraszam! 🙂