Zapiekanki z awokado i mozzarellą

Brak pomysłu na fajne śniadanie? Albo pyszną kolację? Jako idealny pomysł sprawdzą się tutaj zapiekanki z awokado i mozzarellą.

Bułkę kroimy na pół (może być nawet ta czerstwa, świetnie sprawdza się odgrzana w piekarniku) pół awokado rozgniatamy widelcem z dodatkiem soli, pieprzu, chili i kilkoma kroplami cytryny. Smarujemy bułki. Na awokado układamy warzywa- cebulkę szalotkę i pomidorki koktajlowe. Na wierz układamy pokrojoną w kosteczkę mozzarellę i posypujemy ziołami. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 200 stopni opcja góra dół do momentu roztopienia się sera ( ok 5 minut) Po wyjęciu z piekarnika posypujemy szczypiorkiem i wedle uznania polewamy sosem.
Gotowe!

Smacznego! 😉

Marta Maciurzyńska

Marta Maciurzyńska

autor