Faszerowana cukinia

FASZEROWANA CUKINIA Z KURCZAKIEM I KASZĄ BULGUR to chyba najlepsza faszerowana cukinia jaką w życiu jadłam, jest pycha! Koniecznie wypróbujcie ten przepis! 🙂

Do przygotowania potrzeba:
✔100g kaszy bulgur
✔ pół cebuli
✔pół fileta z kurczaka zamarynowanego wcześniej w sosie sojowym i przyprawie curry
✔pół natki pietruszki
✔sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka, czosnek (po szczypcie)
✔ niecała szklanka passaty pomidorowej

  1. Kaszę gotujemy i przesypujemy do miski.
  2. Na patelni szklimy cebulkę i dodajemy zamarynowanego drobniutko pokrojonego kurczaka.
  3. Smażymy około 5 minut.
  4. Następnie do kaszy wrzucamy przyprawy, passatę, kurczaka z cebulką oraz świeżą pietruszkę. Mieszamy.
  5. Cukinię myjemy, kroimy na pół. Usuwamy nasiona.
  6. Nadziewamy farszem, posypujemy serem żółtym lub mozzarellą i pieczemy w 200° około 25 minut.
  7. Na końcu posypujemy do smaku świeżą pietruszką i kukurydzą.

    Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a reszta to robota piekarnika. Warto spróbować, faszerowana cukinia to bezsprzecznie jedno z lepszych dań późnego lata.

Smacznego! 😉

Zapraszam do sekcji FIT SŁODKOŚCI aby zainspirować się przepisami na pyszne i szybkie słodkie przekąski w zdrowszej wersji! Zaskocz swoich bliskich pyszną słodką przekąską!

Godne uwagi bedą również SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Nie masz pomysłu na obiad? Przychodzę z pomocą! Mam dla Ciebie pomysł na pyszną i ekspresowy w przygotowaniu MAKARON Z TUŃCZYKIEM koniecznie wypróbuj to danie z pewnością Ci posmakuje!

Więcej codziennych inspiracji znajdziesz również na moim Instagramie oraz Facebooku a także na Pintereście  Zapraszam!

Marta Maciurzyńska

Marta Maciurzyńska

autor