Gnocchi z indykiem i suszonymi pomidorami to wyjątkowo smaczna propozycja, ponieważ dodatkiem do niego jest oliwa truflowa która genialnie podkręca smak gnocchi.
Oliwa truflowa ma cudowny smak i pasuje do wielu dań ( szczególnie do pizzy)
W swojej lodówce często mam gnocchi w zapasie, ponieważ można wyczarować z nich szybkie i pyszne danie obiadowe.
Do przygotowania potrzeba:
250g piersi z indyka (sól, pieprz)
8-9 sztuk suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
garść szpinaku
500g ugotowanych gnocchi
3 łyżki oliwy truflowej
sól, pieprz, chili, zioła prowansalskie
olej do smażenia
- Gnocchi gotujemy jak wskazane na opakowaniu.
- Pierś z indyka kroimy w kostkę i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
- Pozostałe warzywa kroimy w kostkę.
- Następnie na rozgrzanym oleju podsmażamy indyka. Gdy się już usmaży dodajemy czosnek, pomidory i szpinak.
- Całość dusimy kilka minut.
- Następnie dodajemy ugotowane gnocchi. Przyprawiamy do smaku i polewamy oliwą truflową.
Polecam na obiad gnocchi z indykiem i suszonymi pomidorami, proste, szybkie i wyjątkowo smaczne danie!
Smacznego! 😉
Zapraszam do sekcji SZYBKIE OBIADY aby zainspirować się przepisami na pyszny obiad wykonany ekspresowo. Zaskocz swoich bliskich pysznym obiadem!
Świetnym pomysłem na pyszny deser po obiedzie będzie również PYSZNE CIASTO Z DYNI
Więcej codziennych inspiracji znajdziesz również na moim Instagramie oraz Facebooku a także na Pintereście Zapraszam! 🙂