Pieczona gruszka z serem lazur

Pieczona gruszka z serem lazur- słodko-słone szaleństwo!

Pieczona gruszka z serem lazur to ciekawe wytrawne połączenia. Świetna przekąska, ale też znakomicie nadaje się na śniadanie czy słodko-wytrzwną kolację:)
Było ciasto z gruszką – koniecznie do sprawdzenia to teraz kolej na jeszcze lepszy przepis
Pieczone owoce a szczególnie gruszki mają ciekawą konsystencję, a zapach jaki unosi się w całym domu po upieczeniu, będzie niezapomniany. To co? Zabieramy się do roboty?

Do przygotowania dania potrzebujecie:
2 gruszki
2 plastry sera lazur
Garstkę pokruszonych orzechów włoskich
Ocet balsamiczny lub miód

  1. Gruszki dokładnie myjemy i kroimy na pół. Następnie pozbywamy się pestek.
  2. Na każdą połówkę gruszki układamy pokruszony ser niebieski lazur oraz pokruszone orzechy włoskie.
  3. Następnie całość polewamy gęstym octem balsamicznym lub miodem.
  4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 15 minut w 200 stopniach z włączoną opcją góra-dół.

Pieczona gruszka z pokruszonymi orzechami i serem niebieskim idealnie komponuje się z dodatkiem miodu lub sosu balsamicznego.
Spróbujcie koniecznie takiej wersji i zaskoczcie swoich bliskich!

Smacznego! 😉

Więcej codziennych inspiracji znajdziesz również na moim Instagramie oraz Facebooku a także na Pintereście  Zapraszam!

Zapraszam do sekcji FIT SŁODKOŚCI aby zainspirować się przepisami na pyszne i szybkie słodkie przekąski w zdrowszej wersji! Zaskocz swoich bliskich pyszną słodką przekąską!

Marta Maciurzyńska

Marta Maciurzyńska

autor