PLACUSZKI TWAROGOWE Z CUKINIĄ są delikatne, chrupiące i pyszne w smaku, do tego lekkie i sycące. Z dodatkiem jogurtu smakują obłędnie!

Do przygotowania potrzebujecie:
1 dużą cukinię
1 jajko
kostkę twarogu chudego lub półtłustego 250g
3 łyżki mąki (u mnie orkiszowa)
ząbek czosnku
sól, pieprz, papryka słodka, papryka wędzona, chili, natka pietruszki świeża lub suszona, kumin
jogurt naturalny

Cukinię scieramy na tarce o dużych oczkach. Zasypujemy solą i odstawiamy na chwilę tak aby puściła wodę. Następnie odciskamy wodę, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy, tak aby wszystko ładnie się połączyło. Smażymy na rozgranym oleju na złocisty kolor po 3-4 minuty z każdej strony. Uwaga! Obchodzimy się z nimi delikatnie ponieważ lubią się rozwalać. Placuszki twarogowe z cukinią najlepiej smakują podane z jogurtem naturalnym albo śmietaną 😊 Polecam!

Smacznego! 😉

Polecam również wegetariańskie placuszki z cukinii i marchewki.

Więcej codziennych inspiracji znajdziecie na moim Instagramie oraz Facebooku 🙂