Jagodzianki z budyniem

Przepis na jagodzianki z budyniem

Szybkie w przygotowaniu jagodzianki z budyniem z ciasta francuskiego. Przepyszne, słodziutkie a przede wszystkim ekspresowe w wykonaniu! Ciasto francuskie warto mieć w lodówce, dzięki czemu można na szybko wyczarować z niego pyszny deser tak jak np. te wspaniałe ciastka z budyniem i jagodami. Jagody można spokojnie zamienić na borówki lub inne owoce, z malinami też smakują genialnie!

Do przygotowania jagodzianek potrzebujecie:
arkusz ciasta francuskiego
ok 200g jagód (zmieszanych z łyżką ksylitolu)
budyń śmietankowy
jajo do smarowania
cynamon do posypania

  1. Budyń gotujemy na mleku lub na napoju owsianym dodając ok. 50 ml mniej niż wskazane na opakowaniu. Dodając łyżkę ksylitolu.
  2. Jagody łączymy z ksylitolem.
  3. Arkusz ciasta francuskiego rozwijamy i wycinamy z niego 6 kwadratów.
  4. Następnie na każdy kwadrat nakładamy po 1-2 łyżek budyniu oraz łyżkę jagód.
  5. Rogi łączymy ze sobą do środka.
  6. Każde ciasto smarujemy jajem i posypujemy cynamonem co jeszcze bardziej podkręci ich smak.
  7. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 210 stopni opcja góra-dół około 15 minut.

Jagodzianki z budyniem gotowe!Z pewnością będzie to jedno z Twoich ulubionych deserów! Enjoy

Smacznego!  🙂

Zapraszam do sekcji FIT SŁODKOŚCI aby zainspirować się przepisami na pyszne i szybkie słodkie przekąski w zdrowszej wersji! Zaskocz swoich bliskich pyszną słodką przekąską!

Godne uwagi bedą również SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Nie masz pomysłu na obiad? Przychodzę z pomocą! Mam dla Ciebie pomysł na pyszną i ekspresowy w przygotowaniu MAKARON Z TUŃCZYKIEM koniecznie wypróbuj to danie z pewnością Ci posmakuje!

Więcej codziennych inspiracji znajdziesz również na moim Instagramie oraz Facebooku a także na Pintereście 🙂 Zapraszam!

Marta Maciurzyńska

Marta Maciurzyńska

autor