Ciasto francuskie z budyniem i borówkami to pyszny pomysł gdy ma się ochotę na coś słodkiego i to w ekspresowym wykonaniu. Wiecie jak cudnie smakuje budyń w połączeniu z borówkami? Nie? To koniecznie sprawdźcie!
- Na początku robimy budyń waniliowy bez cukru. Należy dać o 50 ml mniej mleka niż podane w przepisie na opakowaniu, tak aby budyń był bardziej gęsty. Słodzimy łyżką ksylitolu.
- Rulon ciasta francuskiego light kroimy na 8 równych części.
- Na każdą z tych części na środek nakładamy łyżkę stężałego, ostudzonego budyniu i po kilka sztuk borówek.
- Boki ciasta zawijamy do środka i pieczemy około 18 minut w 200 stopniach opcja góra-dół.
- Na koniec gotowe ciasteczka posypujemy erytrolem pudrem.
Chcesz pozytywnie zaskoczyć swoich bliskich prostą a zarazem pyszną przekąską? Zrób to ciasto francuskie z budyniem! 🙂
Z ciasta francuskiego możemy wyczarować też inne fantastyczne przekąski na słono np. PIZZERINKI ZE SZPARAGAMI
Te pizzerinki stały się hitem na moim Instagramie!
Godne uwagi bedą również SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM
Nie masz pomysłu na obiad? Przychodzę z pomocą! Mam dla Ciebie pomysł na pyszną i ekspresowy w przygotowaniu MAKARON Z TUŃCZYKIEM koniecznie wypróbuj to danie z pewnością Ci posmakuje!
Więcej codziennych inspiracji znajdziesz również na moim Instagramie oraz Facebooku a także na Pintereście Zapraszam!