Ciasto francuskie z gruszką i serem blue z dodatkiem syropu klonowego i orzechów to świetna przekąska jeśłi lubicie słodko-słone smaki. Idealnie nada się również jako przekąska imprezowa, a także jako śniadanie czy kolacja.
Pizzerinki są łatwe i szybkie w przygotowaniu dzięki czemu oszczędzicie dużo czasu na przygotowanie innych przekąsek 🙂
Do przygotowania potrzebujecie:
arkusz ciasta francuskiego u mnie light
gruszkę
ser niebieski plesniowy
syrop klonowy
orzechy włoskie
jajko
- Ciasto francuskie dzielimy na 8 równych części.
- Na każdą cześć układamy plaser gruszki, zawijamy boki każdej jednej części.
- Następnie dodajemy pokruszony ser blue oraz pokruszone orzechy włoskie.
- Całość polewamy syropem klonowym a boki smarujemy roztrzepanym jajem.
- Pieczemy w 200 stopniach (opcja góra-dół) około 15 minut
Ciasto francuskie z gruszką i serem blue smakuje świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smacznego 😉
Nie masz pomysłu na obiad? Przychodzę z pomocą! Mam dla Ciebie pomysł na pyszną i ekspresowy w przygotowaniu MAKARON RYŻOWY Z ORZECHOWYM TOFU koniecznie wypróbuj to danie z pewnością Ci posmakuje!
Godne uwagi bedą również MINI PĄCZKI Z RICOTTY które przygotujecie w 15 minut!
Zapraszam do sekcji FIT SŁODKOŚCI gdzie z pewnością można się zainspirować przepisami na pyszne i szybkie słodkie przekąski w zdrowszej wersji! Zaskocz swoich bliskich pyszną słodką przekąską!
Więcej codziennych inspiracji znajdziesz również na moim Instagramie oraz Facebooku a także na Pintereście Zapraszam! 🙂