Ciasto francuskie z gruszką

Ciasto francuskie z gruszką i serem blue z dodatkiem syropu klonowego i orzechów to świetna przekąska jeśłi lubicie słodko-słone smaki. Idealnie nada się również jako przekąska imprezowa, a także jako śniadanie czy kolacja.
Pizzerinki są łatwe i szybkie w przygotowaniu dzięki czemu oszczędzicie dużo czasu na przygotowanie innych przekąsek 🙂

Do przygotowania potrzebujecie:
arkusz ciasta francuskiego u mnie light
gruszkę
ser niebieski plesniowy
syrop klonowy
orzechy włoskie
jajko

  1. Ciasto francuskie dzielimy na 8 równych części.
  2. Na każdą cześć układamy plaser gruszki, zawijamy boki każdej jednej części.
  3. Następnie dodajemy pokruszony ser blue oraz pokruszone orzechy włoskie.
  4. Całość polewamy syropem klonowym a boki smarujemy roztrzepanym jajem.
  5. Pieczemy w 200 stopniach (opcja góra-dół) około 15 minut

Ciasto francuskie z gruszką i serem blue smakuje świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno.

Smacznego 😉

Nie masz pomysłu na obiad? Przychodzę z pomocą! Mam dla Ciebie pomysł na pyszną i ekspresowy w przygotowaniu MAKARON RYŻOWY Z ORZECHOWYM TOFU koniecznie wypróbuj to danie z pewnością Ci posmakuje!

Godne uwagi bedą również MINI PĄCZKI Z RICOTTY które przygotujecie w 15 minut!

Zapraszam do sekcji FIT SŁODKOŚCI gdzie z pewnością można się zainspirować przepisami na pyszne i szybkie słodkie przekąski w zdrowszej wersji! Zaskocz swoich bliskich pyszną słodką przekąską!

Więcej codziennych inspiracji znajdziesz również na moim Instagramie oraz Facebooku a także na Pintereście  Zapraszam! 🙂

Marta Maciurzyńska

Marta Maciurzyńska

autor